Festivalul Național Concurs de Muzică Populară ”Benone Sinulescu”, ediția a cincea, va avea loc pe 17 și 18 iunie, la Târgul Drăgaica din Buzău

Ajuns la cea de a cincea ediție, Festivalul Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din România, va avea loc în zilele de 17 și 18 iunie, pe scena Târgului Drăgaica, Buzău.

Evenimentul este organizat în fiecare an de către Centrul Cultural Alexandru Marghiloman și Primăria Municipiului Buzău, în memoria regretatului artist Benone Sinulescu, simbol al muzicii populare românești care s-a stins din viață în luna noiembrie a anului 2021. Marele artist a lăsat în urma sa o colecție veritabilă de cântece populare de referință, pentru care milioane de români l-au iubit, l-au ascultat și l-au admirat. Dintre acestea amintim melodii precum „Radu mamii, Radule”, „Un bujor și-o garofiță” sau „Măi Buzău râu înspumat”. Cariera sa muzicală a fost apreciată, de asemenea, pentru colaborările muzicale de succes pe care le-a avut de-a lungul timpului cu numeroși artiști precum Irina Loghin sau trupa etno Ro-mania.

În cele două zile în care se va desfășura Festivalul Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”, pe scena celui mai târg atestat documentar din Romania, Drăgaica, vor urca unii dintre cei mai apreciați artiști ai muzicii populare românești.

În prima zi a festivalului progamul va cuprinde recitaluri ale artiștilor consacrați, Laura Lavric, Niculina Stoican, Florin Vasilică, Nemuritorii, Radu Ciordaș, Ionica Stan sau Fetele din Botoșani, dar și ale câștigătorilor Marelui premiu al Festivalului, Ansamblul Drăgăicuțele, Ionut Cocoș, Ziana Bîrdeanu, Daniel Breban, artiști tineri,ce bat la porțile afirmării. Ziua va avea ca eveniment de marcă spectacolul oferit de Ansamblul de Muzică și Dansuri Populare Bulgare, considerați a fi unul dintre cele mai bune ansambluri private din Europa, ce vin de la Sofia să ne arate de ce până și celebrul artist englez, Ben Cross și-a dorit să participe la producțiile lor artistice, acesta jucând în producția celor de la Bulgare, „A Opta Minune a Lumii” rolul unui jurnalist irlandez ce cutreieră Bulgaria, alături de compozitorul maghiar, Bela Bartok, interpretat de Atanas Srebrev, artistul bulgar cu cea mai strălucită carieră în industria de film americană.

Programul Galei Laureaților din cea de-a doua zi va fi urmat de recitaliuri  artistice de excepție susțiunute de Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii, Traian și Valeria Ilea, Vali Boghean Band, Mihai Ciobanu, Adrian Naidin, Emilia Dorobanțu, Nicolae Datcu, Ilie Caraș,  Lilia Roșca, Mihaela Tabură și Adriana Stuparu.

Programul artistic al celor două zile de festival va începe in jurul orei 17:00 și le va oferi tuturor celor prezenți oportunitatea să petreacă în compania artiștilor până după ora 22:00. Prezentatorul festivalului, Sorin Ghilea, va întreține atmosfera pe parcursul celor două zile, iar cunoscutul prezentator de televiziune, Dan Negru,  va prezenta Gala de premiere, în calitate de invitat special, așa cum a făcut-o încă de la prima ediție a festivalului.

Ca și la ediția precedentă, Concursul de Muzică Populară „Benone Sinulescu” al cărui scop este acela de a descoperi noi talente, se va desfășura în peroada 17-18 iunie și va fi găzduit de Teatrul George Ciprian din Buzău, sâmbătă între orele 10:00 – 17:00.

Premiile concursului vor fi anunțate la scena mare a festivalului în cadrul festivității de premiere, duminică,  18 iunie, cu ora 17.00

Și in acest an, participanții sunt interpreți amatori din toată țara, cu vârste până la 30 de ani.

 

Concursul cuprinde trei secţiuni:

  • solişti vocali Grupa 1 de vârstă (concurenții cu vârste până la 12 ani);
  • solişti vocali Grupa 2 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani);
  • solişti vocali Grupa 3 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 16 și 30 ani).

Câștigătorii Concursului de Muzică Populară ”Benone Sinulescu”, ediția a V-a, vor fi validați de membrii juriului, compus din: Traian Ilea, Adrian Naidin, Nicolae Datcu, Ilie Caraș, Radu Ciordaș, Teodor Isaru și Adriana Stuparu.

Related posts